fröken foto Suchi (2)

snäll sushi

 

Vi är fyra i familjen, men bara tre som älskar sushi. Hmm, det var dags för mig och Wilma att utmana oss och se om vi kunde skapa en sushi-middag för hela familjen.

Med gravad lax, inlagd sill och till och med skinka jobbade vi hÃ¥rt en lÃ¥ng stund. Nja, alla var inte nöjda, men 75% av familjen var supernöjd… inte illa det *haha* NÃ¥väl,

vitt ris älskar han, sill och gott bröd fanns som reserv, så det fick sonen knapra på medan vi doppade våra goda bitar i soja.

fröken foto Suchi (1)

och såklart måste man ha pinnar i håret när man är kock :)

Att göra sushi är faktiskt inte alls svårt. Skär grönsaker i strimlor. Vi valde gurka, paprika och avokado. Riset kokar du efter beskrivning,

och vi pratar sushi ris! Det är väldigt kladdigt och därför perfekt att göra klumpar av *ler* Det var nämligen just vad det såg ut som när vi

lade små avlånga bollar eller klumpar på ett fat för att sedan lägga gravad lax ovanpå. Mest gjorde vi klassiska sushi bitar som du ser på

bilden här nedan. Ris i en strimma, lax och önskade grönsaker och så ris uppepå. Vik över det tunna algbladet, dra tillbaka och tryck till.

Sen är det bara att rulla ihop den, låta stå i kylen en stund, för att sedan skäras. Allt står väldigt bra beskrivet på förpackningarna, men vi

hade lite ont om tid och lät sval processen bli rätt kort. Det gick hur fint som helst ändÃ¥ *ler* Sen är det bara att servera. Doppa dem i ”Soy

Sauce” som du ser pÃ¥ bilden, sÃ¥s som du sÃ¥klart spetsat till med lite wasabi. Mmm,. gott!

fröken foto Suchi (4)

fröken foto Suchi (2)fröken foto Suchi (3)

Önskar er en helt underbar helg!

kram kram Malin

3 thoughts on “snäll sushi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>