frokenfoto.se

Fotoutmaning 2015: Ljus

Underbara ljus! Vad vore foto utan ljus? Ja, förmodligen ingenting, men efter en rätt så tung arbetsvecka då min envisa förkylning inte alls vill lämna mina bihålor tänkte jag inte gå in på något mer vetenskapligt om detta. Nä, istället tänkte jag visa lite bilder hur jag använder ljuset. Idag blir det mestadels äldre bilder. Bilden här ovan är tagen i vårt vardagsrum, solen lyser in och jag sprejar blomman med en vattenflaska. Det blir så läckra cirklar av dropparna. Ett sätt att använda sig av ljuset.

Bilderna nedan är tagna i somras och solen stod högt på himlen. När jag åkte till fotograferingen var inte tanken att bilderna skulle bli så ljusa, men solen som speglade sig i vattnet skapade detta. För att hon inte skulle synas som en mörk gestalt där på klippan var jag tvungen att ljusmäta på henne. När hon var tillräckligt ljus blev bakgrunden där efter. Jag gillade det lite diffusa glittret som skapades och valde att fortsätta. Detta är ett sätt att använda sig av ljuset mitt på dagen då man egentligen inte vill fotografera vid havet eftersom det skapar så vassa hårda skuggor.

frokenfoto.se fotoutmaning 2015 ljus collage 1 (2)

En kväll, här är det höst och solen står lågt. Genom samma teknik skapar ljuset ett skönt dis i bilden som jag gillar.

frokenfoto.se fotoutmaning 2015 ljus collage 1 (3)

 

Mitt köksfönster är den platsen i vårt hem som är mest använt då jag fotograferar. Perfekt ljus intill ett fönster och genom att sätta olika tyg, kuddar eller annat bakom kan jag leka med bakgrunden. Detta roade jag mig med förra helgen en liten stund som avkoppling efter att ha funnit en maskros på mitt kontor. Hade helt glömt av att jag lagt den i en liten ask. Perfekt akoppling för mig.

frokenfoto.se fotoutmaning 2015 ljus collage 1 (1)

Det var mitt bidrag i fotoutmaning 2015 på tema Ljus. Det hade varit jättekul om ni vill vara med i utmaningen. Reglerna är lätta HÄR kan du läsa mer om hur det går till.

 

Fin fredag till er!

kram kram Malin

 


8 thoughts on “Fotoutmaning 2015: Ljus

 1. Ljuset är fantastiskt!
  Och det faller olika från olika vinklar, det gillar jag
  Att ljuset aldrig är i en form.
  Översta bilden är magisk, vilken färg!
  Kram Hannis

 2. Så härliga ljusbilder. Du kan verkligen det där med olika ljus. Hoppas din förkylning ger sig. Vet hur det är med bihåleinflammation. Inget att leka med. Ha en fin fredag Kram Pernilla

 3. Wow, ja vad mer kan man säga…Översta bilden är ju såå cool, och maskrosorna ska jag sluta svära över och istället börja fota dem :) Trevlig fredag! Kram Birgitta

 4. Härliga bilder!!! Kan man spara en maskros? Du är inte dum du !!! Hoppas förkylningen släpper snart och värmen kommer tillbaka…
  Ann

 5. Du är så superproffsig! Vilka bilder!!! Den översta bilden är ändå något alldeles alldeles extra.
  Hoppas du får en fin helg!
  Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>