fröken foto granola 2

Bakdag

När inte vädret kan locka ut mig så kan ibland köket locka. En sådan dag blev det den här veckan. Då mannen jobbar den här veckan är det jag som var kung i köket och bestämde kort och gott att vi skulle ha några glutenfria dagar *ler* Alla var inte lika förtjusta i det som jag och självklart var det fritt fram för dem att laga det dom ville, men nyfikenheten vann och de hängde på mina idéer. Tre glutenfria dagar skulle vi börja med. Nu var det upp till mig att få dem att inte tappa sugen.

Tidigt på morgonen gick jag upp, gjorde Granola, varma bär och serverade det med naturell yoghurt och banan. En god doft spred sig i huset, en bra start på dagen.

granola med varma bär

 

fröken foto granola

 

fröken foto granola 3

 

 

Innan barnen vaknade blev det även två olika sorters fröknäcke av ett recept jag inte gjort tidigare. Jag är verkligen kass på att följa recept, lägger ofta till något eller drar ifrån, så även denna gången. Fänkål stod det i Resentas grundrecept och jag gjorde det, men medan den gräddade i ugnen hade jag bestämt mig för att göra min variant också. Utan fänkål och fler olika frön. Den vann hos mig och dottern, men männen i huset (sonen snart 15 är mer man än pojk numera *ler* ) tyckte nog att den med fänkål var  Tänk på att vara sparsam med flingsaltet, det kan lätt bli för mycket.

 

fröken foto fröknäcke 2

 

fröken foto fröknäcke 4

 

 

Vad det blev mer får ni veta en annan dag. Nu fortsätter vi på vår tredje dag och mår toppen!

kram kram Malin

 

 

One thought on “Bakdag

  1. Mm! Ser verkligen gott ut det där! Jag tycker så mycket om bröd men tvekar inför glutenfria alternativ. Har du möjligen testat något som blivit gott?
    Kram Maria

    Ps. Ja det är jag och självutlösaren som ligger bakom bilderna på mig :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>