Fröken Foto morgon frukost mys (8)

Fotoutmaning 2015: Bästa delen av dagen

 

Den bästa delen på dagen för mig är morgonen. Jag har nog alltid älskat morgonen. Även som 15 åring då jag cyklade runt och delade ut morgontidningen till hela byn där jag bodde, så uppskattade jag morgonen. Fåglarna, ljuset, höra naturen vakna…

 

Min mormor gav alltid min morfar frukost på sängen och så fick han tidningen. I min värld var det helt fruktansvärt. Kunde min starka fina mormor vara så hönsad av honom? Så istället för att dra några egna slutsatser om det ställde jag frågan. Varför går du upp och gör frukost till honom och låter han ligga kvar? Jag vet inte riktigt, det har väl blivit en vana, fick jag till svar. Själv satte hon sig vid köksbordet med sin gröt och åt utan tidning. Jag studerade henne som den trotsiga tonåring jag på den tiden var. Nu vet jag, sa jag. Du tycker om morgonen, tystnaden, ensamheten… eller hur? Hon log lite finurligt under glasögonen och jag visste.

 

Nu ser jag likheter hos mig själv. Jag ställer gärna klockan på en timme före familjen vaknar på helgen, bara för att få möta morgonen i tysthet.

Fröken Foto morgon frukost mys (10)

 

 

Fröken Foto morgon frukost mys (9)

 

I många många år har jag ätit naturell yoghurt med lite ringlad honung och lite frö av olika slag. Det får mina smaklökar verkligen att dansa och jag kan inte få nog av det. Senaste tillskottet i min fröblandning är kokoschips. Åh vad gott! Och så fullkomligt älskar jag Renée Voltaire förpackningar. Det är verkligen inte ofta som jag går igång och känner att ”den här bara måste jag ha!!! NU!!!” när jag går i en mataffär och handlar, men det gör jag på de här förpackningarna. Jag tycker de är helt galet snygga och så är det ju bra grejer i också (vad jag vet i alla fall) Okej, det är dyrt att ha det snyggt i skåpen, men den här produkten är ju väldigt dryg.

 

Fröken Foto morgon frukost mys (1)

 

 

Min trötta tonåring som snart fyller 15 har haft ett gott sommarlov med många många sovmorgnar. Förra helgen fick jag utan problem upp honom klockan 05. Det handlar om motivation *ler* Vi mötte morgonen ute tillsammans. Sittande på en filt med en kopp varmt te såg vi solen stiga upp. Mysigt!

 

Fröken Foto morgon frukost mys (2)

 

 

 

Vilken del av dagen tycker du bäst om?

Länka ditt bidrag här nedan.

Fin fredag till er!!!

kram kram Malin

 

 


7 thoughts on “Fotoutmaning 2015: Bästa delen av dagen

  1. Precis som du gillar jag morgnarna bäst. Tar gärna ut min yogamatta i trädgården och hälsar dagen välkommen till en symfoni av fågelkvitter, och på helgmornarna blir det oftast frukost på sängen, tillsammans med mannen, med varsin tidning ;)
    Fin fredag och trevlig helg! Kram Birgitta

  2. Morgon spenderas bäst i sängen, för min del:)! Men vilka fantastiska bilder de kan ge! Jag ställer ibland klockan, går upp och fotograferar – för att sedan gå att lägga mig igen:)!

  3. Guldstunder att få tillbringa tid med sina ungdomar en tid på dygnet man oftast kanske inte träffas… som tidigt en morgon. Tycker dina fotografier på frukostkoppen är så ljuvlig. Helt enkelt underbar!

  4. Vilket fint inlägg Malin! Underbara bilder och jag kan inte annat än att le när jag läser både om dig och din mormor :) För mig är morgonen absolut den bästa stunden på dagen och bäst är den om jag får ha den för mig själv. Jag serverar inte någon frukost på sängen men skyndar mig inte heller för att väcka de som sover utan njuter av tystnaden och en god frukost. Och när det gäller förpackningar kan jag bara hålla med dig. Renée Voltaires förpackningar väcker habegär :) Snygga och dessutom med nyttigt innehåll.
    Kram Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>