smycken (65)

Fotoutmaning 2015: Nostalgi

 

Nostalgi är dagens tema i utmaningen och igår på jobbet åt jag en bit mjuk pepparkaka. Mmmm… som när jag var liten och tankarna förde mig direkt till min mormor. När jag var barn och under hela min uppväxt betydde hon väldigt mycket för mig. Det första jag såg när jag tittade upp var hennes guldhalsband, sen hennes röda stora glasögon och sedan hennes varma leende. Hon lärde mig sånger av Taube, tycka om jordiga små morötter som jag borstar av på gräset och så lyssnade hon på mig… och tro mig, jag kunde prata i evigheter även som barn *ler*. När hon gick bort för några år sedan frågade morfar om det fanns något jag skulle vilja ha. ”Halsbandet” svarade jag… ”men bara om ingen annan vill ha det.” Han frågade om det fanns något mer, men jag har mina minnen. Minnen som ingen kan ta ifrån mig och som betyder tusen gånger mer än några saker… så svaret blev nej. En annan dag när jag kom och hälsade på honom log han och sa ” jag har något till dig.” Han räckte mig halsbandet. Det var många som ville ha det… men han valde mig. Jag blev väldigt glad. Det är ju inte så att jag bär det varje dag, inte ens varje månad… men det finns där och det hjälper mig hålla liv i minnena.

Nostalgi förknippar jag nästan bara med positiva känslor, något som väcker hela kroppen till liv och som får mig att minnas något fint. Vad är Nostalgi för dig?

Ny månad betyder ny vinnare i utlottningen och den här veckan är det:

Tatjanis

Du får maila mig din adress så skickar jag några vykort till dig :)

En riktigt fin helg till er alla!

kram kram Malin

Ps, om någon av er var inne i veckan så såg ni en annan blogg… idag bytte jag tillbaka :) Mallarna har begränsningar och jag trodde det andra också var bra… men efter att ha känt på det ett par dagar insåg jag att denna mallen trots allt är bäst för mig just nu.


frokenfoto.se fotoutmaning 2015 december 800

5 thoughts on “Fotoutmaning 2015: Nostalgi

  1. När du skriver om din mormor tänker jag tillbaka på min farmor. Visst är det så att minnena är de bästa man har. Ha en härlig fredag Kram Pernilla

  2. Jag har också lite smycken från mormor och farmor, väldigt sällan jag använder dem men de personifierar alla de där minnena som sitter i kroppen.

  3. Visst är minnen finare än saker, men det är härligt att kunna koppla ihop dem! För mig är nostalgi odelat positivt.

  4. Underbar bild du visar, blir alldeles varm. & så blir jag extra glad att jag vunnit – WOW liksom. Så skoj, som en liten julklapp till mig själv. Tusen miljoner tack!

    Kram Kram KRAM & Tack!
    Tatjanis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>