varm choklad med Fröken Foto frokenfoto (1)

Fotoutmaning 2015: Värme

Vilken underbar värme det har varit i fotoutmaningen under hela detta året! Jag kan bara buga och tacka för att ni varit med, förgyllt bloggvärlden med era påhittighet och vackra ord. Sista fotoutmaningen för i år och temat är Värme.

 

Igår var det fulle med värme och kärlek i vårt hus och som avslutning (trots att alla fortfarande var ganska mätta) blev det en lite mindre mättande varm choklad. Jag har en chokladbok och tänkte prova något nytt. Fick gott betyg av familjen trots att den inte var så krämig och mättande.

 

varm choklad med Fröken Foto frokenfoto (3)

varm choklad med Fröken Foto frokenfoto (4)

varm choklad med Fröken Foto frokenfoto (2)

 

 

4 port

4 msk kakao

4 msk råsocker

2 dl grädde eller mjölk

Blanda ihop i en skål

8 dl vatten

kanelstång

kardemummakryddor

stjäranis

koka ihop ett par minuter

Häll det varma vattnet över chokladblandningen och rör om. Häll i koppar.

Lätt vispad grädde uppepå och några marshmallows.

Klar att servera.

I receptet stod det grädde eller mjölk, jag tog mjölk första gången och den blev lite väl vattnig, men det är ju en smaksak. Detta var mitt bidrag till Värme. Jag hoppas ni haft en riktigt fin julafton att resten av juldagarna blir precis som ni önskar dem!

Stor kram till er, Malin

 


7 thoughts on “Fotoutmaning 2015: Värme

 1. Smaskigt recept. Gullig Mumin kopp. Tack för en mycket trevlig fotoutmaning. Alltid lika spännande på fredagen vad alla har för bidrag. Vi har så många olika fina tankar om ämnena. Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.
  Kram Pernilla

 2. Jag har inte varit så aktiv i fotoutmaningarna i höst, men här kommer ändå ett litet bidrag såhär sista gången.
  Så härliga bilder du bjuder på, blir riktigt sugen på choklad trots att jag fortfarande är mätt sedan gårdagen:)
  Ha en fin fortsättning på julen!
  Kram
  Suz

 3. Nu missade jag ju årets sista utmaning:(! Ja, ja, livet blir aldrig som man tänkt sig. Blir det nya utmaningar nästa år? Jag tycker det är så otroligt roligt och så utmanande och jag har så mycket kvar att lära!! God fortsättning och stort tack för allt jobb du lagt ner under året.
  Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>